Monday, June 8, 2015

Turvaohje omalle veneelle, ja vähän muillekin

Turvaohje. Siinä on kans yksi projekti, joka on ollut tarkoitus tehdä syksystä 2013 lähtien, mutta jotenkin on aina löytynyt jotain kiireellisempää, tai ainakin mielekkäämpää puuhaa. Kouluveneiltä nämä poikkeuksetta löytyvät, muualta aika heikosti. Monessa paikassa kyllä kehotetaan tälläinen duunaamaan. Jokainen vene on kuitenkin oma yksilönsä säilytyspaikkojen, sekalaisten viritysten ja viimeistään radiotunnusten osalta, joten joku ohje olisi hyvä löytyä hätätilanteiden varalta.

Asia palasi taas ajankohtaiseksi keväällä Kesäpurjeen järjestämän EA-kurssin yhteydessä. Meillä oli kouluttajana ensiapuhoitaja TYKSistä, ja hän suositteli lämpimästi myös tärkeimpien ensiapuohjeiden sisällyttämistä veneen turvaohjeeseen. Eihän nuo ensiapujutut mitenkään erityisen vaikeita ole, mutta äkkiä nuo detaljit painuvat unholaan ja hädän ollessa käsillä saattaa olla vähän vaikea keskittyä muistelemaan. Muutenkin erinomainen kurssi teorioineen ja käytännönharjoitteluineen elvytysnukella. Helppo suositella kenelle vaan veneilijälle!

Kovasti yritettiin, mutta ei Riku enää herännyt henkiin.
(Kuva: Markku Veijonsuo)

Viimeinen niitti oli nyt viikonloppuna jatkunut päällikkökurssi. Ei vaan enää kehtaa päälliköidä omaakaan venettä ilman tällaista blankettia. Ja nyt ajattelin tehdä kynnyksen mahdollisimman alhaiseksi muillekin jakamalla tän oman kötöstykseni julkisesti. Eipä ole iso vaiva jumpata omaa pohjakarttaa Powerpointilla ja muuttaa radiotunnuksia yms vastaamaan oman veneen tietoja. Enjoy :)

Dokumentti OneDrivessa tästä linkistä

Ja sama kuvina. Kertokaahan jos bongaatte virheitä tai tulee mieleen jotain mitä pitäisi lisätä.

No comments:

Post a Comment